TT-Update v.14 – Bear-market i USA!
- Martin
- 31 mars
- 7 min läsning
Kryptomarknaden – potential i motvind
Trots att kryptomarknaden haft alla medvindar man kan önska särskilt för total trading gänget – med bitcoin-ETF, halveringseffekt, ett regimskifte i USA med kryptovänlig administration, så har utvecklingen på sistone varit svag. Efter euforin kring presidentvalet i november har marknaden åter fallit tillbaka, tyngd av geopolitisk oro, ekonomisk osäkerhet och nervösa investerare.
Bitcoin står fortfarande högt jämfört med historiska nivåer, men rekylen i februari (ca -30% från toppen i januari) har skakat marknaden rejält. När bitcoin darrar, följer resten av kryptomarknaden med.
Vi tror fortfarande att krypto står inför ett genombrott och en bredare mainstream-acceptans. Men tiden är knapp... både med tanke på bitcoinhalveringen, den globala kreditcykeln pekar på en topp någon gång under 2025 och vår egen tidshorisont: satsningen stängdes vid årsskiftet.
Vår analys: kryptomarknaden styrs fortsatt mer av Trump. Först lanserade han en egen memecoin – som sög all syre ur marknaden vid presidentinvigningen den 20 januari. Sedan började han hota med tariffer och tullar åt alla håll, vilket kraftigt sänkt riskaptiten.
Därtill: krigen i Ukraina och Gaza. Det kaosartade mötet i Vita huset, där president Zelenskij fullkomligt sågades framför världspressen, har bara ökat frågetecknen kring NATO, fredsförhandlingar och relationerna mellan den "nya" och den "gamla" världen.
Lägg till Japans skuldberg, som nu är aktuellt med en ny runda emissioner där marknaden verkar förvänta sig noll intresse. Iran nämner vi bara i förbifarten – senast från Trump: ”de ska absolut inte ha några kärnvapen, och om de mördar mig i ett attentat så är det goodbye till hela staten”.
Nordkorea? Ja, de stal precis 1,4 miljarder dollar i Ethereum från Bybit – världens största kryptostöld, utförd av statliga Lazarusgruppen.
Det råder alltså inget tvivel om att läget är spänt. Kanske krävs det något stort för att marknaden ska vakna: ett eldupphör, en ny fredsöverenskommelse, en kraftig amerikansk räntesänkning, en japansk skuldlösning, eller en rejäl krasch följd av ett lika brutalt återhämtningsrally.
Något måste hända, snart. För just nu är det pyspunka.
Vi har inte helt kastat in handduken för vårt uppgångsscenario. Tvärtom. De regulatoriska förändringar som genomförts i USA är historiska. Krypto kommer att växa – långsiktigt. Det är vår övertygelse.
Frågan är bara hur mycket marknaden hinner med innan vi ger upp helt.
Fortsättning följer.
Strategier för nybörjare!
Nedan kan ni se resultatet över 190 kontrakt (trades) från vårt nybörjarprogram. Strategin är enkel, men kraftfull: vi handlar inte så mycket marknaden, utan vi handlar med en enkel setup och på vår egen avkastningskurva.
Genom att följa ett glidande medelvärde av vårt kapital, vet vi exakt när vi ska öka insatserna och när vi ska backa. Det är som att ha ett inbyggt riskfilter som hela tiden anpassar sig efter vår prestation. Strategin gör jobbet åt dig, utan att du behöver gissa vad marknaden ska göra imorgon.
Programmet vi har skapat passar dig som vill ha ett konkret ramverk att följa. Inget fluff, inga gissningar – bara tydlig struktur och en strategi som lär dig bygga kapital med full kontroll.
Vill du vara med från början och lära dig trading med en ordentlig riskhantering, kontakta oss för mer information.

✅ Startkapital: $500
✅ Mål: $10 000
✅ Resultat: 190 trades / $11 577
För mer information gällande våra program och modeller: https://www.total-trading.se/medlemskap
Kontakt: https://www.total-trading.se/kontakt
OMXS30 – Daily graf

OMXS30 vid ett vägskäl
OMXS30 har nu följt med USA nedåt, men vi är ännu inte i en teknisk bear-marknad för nedgången kommer från en högre topp.
Indexet är tillbaka i mitten av tidigare handelsintervall.
Det tidigare utbrottet upp känns svagare.
Ett falskt utbrott bekräftas om vi bryter den röda stödnivån – då kan fallet gå snabbt ned till botten från 2023.
Vi bevakar röda linjen i grafen – det är där stoppar för långa kan triggas, och nya aggressiva blankningar aktiveras.
Tillgång:
OMXS30
Chart:
Behåll köpa positioner
1-6 månader:
Köp
S&P500 – Daily graf

Riktig bear-marknad i USA
S&P 500 har nu gjort en lägre topp efter en lägre botten – en tydlig bekräftelse på negativ trend.
Säljarna har övertaget (som vi varnat för i senaste TT-update).
Hur djupt det går? Ingen vet. Men trenden är tydlig.
Det finns potential för en riktig börskrasch som
vi inte sett på länge.
Tillgång:
S&P500
Chart:
Behåll sålda positioner
1-6 månader:
Sälj
Olja WTI – Daily graf

Oljan studsar från sitt megastöd
Oljepriset har åter studsat upp från ett flerårigt starkt stöd. Vi flaggade från förra veckans update att potentialen är upp till $73, vilket priset nu närmar sig.
Ett litet falskt nedbrott följdes helt enkelt av en uppgång.
Hade nedgången varit starkare (Större röd stapel), hade vi kunnat blanka rekylen – men det är inte läge för det just nu.
Vi avvaktar nya positioner men behåller befintliga blankningar.
Tillgång:
Olja WTI
Chart:
Neutral
1-6 månader:
Sälj
Guld – Daily graf

Guld når ny ATH
Guldet visar styrka och bryter upp till nya högre högsta – momentumet är tillbaka efter ett nytt utbrott upp. Men just nu är läget känsligt:
För sent att köpa
För tidigt att ta exit
För tidigt att blanka
Rekommendation: Håll kvar långa positioner med en släpande exit.
Tillgång:
Guld
Chart:
Behåll köpta
1-6 månader:
Köp
Veckans spaningar: Är det dags att vända blicken mot dollarn?
Euron och dollarn ser starka ut, och det mest sannolika scenariot just nu är en uppgång på 5% för euron och upp till 10% för dollarn under de kommande tre månaderna. Det är inte en självklar rörelse – men med tanke på hur överspekulerad den svenska kronan blivit och hur snett positionerade många valutahandlare är, känns det som ett läge där verkligheten snart hinner ifatt känslan.
Samtidigt stack ett par rörelser ut förra veckan. Det som gick upp mest? VIX-index – marknadens egen febertermometer. Ett tydligt tecken på stigande oro. Det som föll mest? ABB – en tungviktare som varit stark länge men som nu tappade fotfästet. En symbolisk rörelse i ett klimat där många tidigare vinnare börjar se trötta ut.
Det har pratats mycket om den "starka kronan" men det börjar kännas som en tillfällig illusion. Euro, SEK och GBP har visserligen trendat upp mot dollarn, men det har blivit för trångt i den båten – och när alla sitter på samma sida, är det ofta dags att kliva av. Vi tippar på vinsthemtagning inom kort.
Samma typ av mättnad ser vi i SAAB, som gått starkt men nu börjar se toppig ut. Volvo, Astra och ABB är andra aktier som ser ut att göra sig redo för en andhämtning eller mer.
Europa som helhet, med DAX i spetsen, har blivit "populärt" i ett läge där det kanske snarare borde ringa varningsklockor. När hela kontinenten blir en konsensus-trade, då är det ofta dags att börja tänka tvärtom.
Samtidigt finns det ljusglimtar, men med förbehåll. Guld, silver och Gold Miners ligger onekligen i pipeline för något större. Men det kräver tajt trailing stop-loss om man ska ge sig in där nu. Koppar ser intressant ut tekniskt, men motsvarande bolag – Copper Miners – visar ingen styrka, vilket gör att något inte riktigt stämmer. Någon har fel och det är kanske just där vi står nu. När marknaden är kluven, då blir det ofta fel oavsett sida. I sådana lägen gäller den klassiska regeln: ”When in doubt – stay out.”
Junk bonds blinkar varning. VIX och put/call-ratio har ökat. USA:s och Sveriges börser trendar nedåt, men har fallit snabbt och hårt vilket gör att även rekyler nu riskerar att bli falska startsignaler. Norska börsen och norska kronan är troligen det mest överspekulerade just nu. Samtidigt är Turkiet och Nasdaq bland de mest översålda – vilket ofta betyder studs, men inte alltid.
Bitcoin, tillsammans med USD, har tryckts ned hårt. Men tänk på vad som händer när man pressar ned en kork i en kastrull med vatten – det finns bara ett håll den kan ta vägen.
NASDAQ – Daily graf

NASDAQ 100: Lägre topp och ny nedgång
NASDAQ har vänt ner från ett återtest av tidigare utbrottsnivå, likt S&P500. Detta var ett optimalt läge att gå kort efter det tidigare utbrottet.
Trenden är nedåt och säljtrycket dominerar.
Under föregående botten finns få tydliga stöd – marknaden är sårbar.
Det här är inte läge för köp. Vänta tills priset stabiliseras på lägre nivåer.
Tillgång:
NASDAQ
Chart:
Behåll sålda positioner
1-6 månader:
Sälj
Bitcoin – Daily graf

₿ Bitcoin: Ned från motstånd
Bitcoin har vänt ned från en fallande trendlinje som sammanfaller med tidigare bottnar och stöd.
Köparna misslyckades med att bryta över detta motstånd.
Nu är vi på väg ned mot tidigare botten i ett återtest.
För att trenden ska bli verkligt positiv, behöver vi se en ny ATH – över förra årets högsta.
På kort sikt blir bilden något ljusare om rekyltoppen bryts. Annars är en dipp mot $50 000 fullt möjlig.
Tillgång:
Bitcoin
Chart:
Sälj på rekyl
1-6 månader:
Sälj
DAX – Daily graf

DAX flaggar för tradingläge
Vi har äntligen en tydlig setup i det tyska DAX-indexet. Kursen formar en liten bullflagga efter en längre uppgång – och vad som händer härnäst öppnar för två möjliga scenarion:
Bryter kursen ned (Som läget just nu!), har vi ett perfekt läge att gå kort från extremt överköpta nivåer.
Bryter kursen upp, följer vi med trenden och går lång.
Notera dock att det aktuella utbrottet ned inte nödvändigtvis är början på ett ras – snarare en köpvärd rekyl/tillbakadragande inom en större positiv trend. Allt handlar om tidshorisonten du agerar i. Just nu är det en god Risk/Reward.
Tillgång:
DAX
Chart:
Utbrottshandel
1-6 månader:
Sälj
USD/SEK – Daily graf

USD/SEK: Flagga signalerar blankning
Valutaparet USD/SEK har stabiliserats vid ett långsiktigt stöd.
En liten miniflagga har formats.
Vid nedbrott, har vi ett tidigt läge för att gå kort (dvs. lång SEK mot USD).
I grafen ser vi en tydlig setup:
Bryter flaggan upp, kan vi köpa mot högre toppar.
Bryter den ned, gäller blankning – och vi är redan på väg dit.
Tillgång:
USD/SEK
Chart:
Sälj
1-6 månader:
Neutral
Ansvarsfriskrivning
Total trading frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt förlust som grundar sig på användandet av information från Total tradings webbplats eller nyhetsbrev. Informationen på Total trading och "totaltrading update" tar inte hänsyn till någon specifik mottagares särskilda investeringsmål, ekonomiska situation eller behov. Informationen är inte att betrakta som en personlig rekommendation eller ett investeringsråd. Varje investeringsbeslut fattas självständigt av användaren och på dennes eget ansvar. Investeringar i finansiella instrument är förknippade med risk och en investering kan både öka och minska i värde eller komma att bli värdelös. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Kom ihåg att handel med finansiella instrument innebär en risk. Strategier och investeringar som visas här kan fluktuera i pris eller värde och du som investerare kan få tillbaka mindre än investerat belopp. Detta material ska endast ses som informationssyfte och är INTE investeringsrådgivning.
Comments