Den här veckan får vi NFP-siffrorna på fredag, men det mesta kommer nog att överskuggas av det viktiga mötet mellan Trump och Zelensky. Trump markerar tydligt att USA inte anser sig vara ansvariga för att hjälpa till på samma sätt som tidigare, vilket signalerar ett skifte i den globala geopolitiken. Även om Trump har talat om detta redan under sin valkampanj, känns det nu som om detta uttalande blir verklighet.
Samtidigt verkar Europa dra sig för att ta ett större ansvar. Det är nu mer än någonsin viktigt att Europa snabbt implementerar euro-obligationer och att den nya tyska regeringen agerar genom att ta bort budgettaket för att kunna hantera de ekonomiska utmaningarna. Det finns en betydande möjlighet för Europa att ta ett större steg på den globala scenen och ta ett större ansvar – frågan är om Europa verkligen kommer att ta vara på denna chans eller om vi fortsätter att tveka och vänta på att andra aktörer ska agera först.
Med ett USA som i allt större utsträckning verkar vilja agera som världspolis bara när det passar dem själva, kommer det geopolitiska läget att bli mer instabilt och oförutsägbart. detta får naturligtvis stora konsekvenser för valutamarknader, som till exempel dollarn, samt för värderingar av andra tillgångar globalt. Europa kommer behöva stärka sin militära position och även tillsätta mer kärnvapen, detta är redan under avtal med Frankrike och Japan. Om Europa lyckas "komma på fötter" och visa att man kan ta ett större globalt ansvar, kan detta potentiellt innebära en positiv utveckling för Europa, medan USA riskerar att få det svårare.
Men för att detta ska bli verklighet måste viktiga beslut fattas de kommande månaderna, och vi kommer att behöva se om viljan finns hos Europas ledare att verkligen ta det steget.
Största nyheten i Europa:
Tysklands potentiella koalition överväger att skapa två specialfonder värda 900 miljarder euro, 400 miljarder för försvar och 400–500 miljarder för infrastruktur. Detta kan bli en viktig stimulans för ekonomin, och Europa sätter sitt hopp till fiscal stimulans. I USA har Trump låtit tullarna träda i kraft mot Mexiko och Kanada, samtidigt som GDPnow visar tecken på en svagare ekonomi. inte optimala förutsättningar. Nvidia är i fritt fall. Jag har nämnt förra veckan i vår medlemsgrupp att om Nvidia faller kan vi se inflöden i andra aktier. Jag skriver ett separat inlägg om det idag och även vart det kan finnas en möjlighet till att långsiktigt positionera sig.
Donald Trumps utspel skapar kortsiktiga marknadsrörelser, särskilt på kryptomarknaden. Detta är en bra indikator på riskaptiten och viktigt att ha noga uppsikt på. Börsen är inte en variabel som Trump och Bessent följer, utan det är den 10 åriga räntan som är viktig eftersom den är marknadsledande. Det ligger i deras intresse att nivåerna kommer ned, vilket det också syns från 4,80% ned till 4,20%. Inflationstakten och tjänstesektorns svaghet pressar köpkraften och jobbskapandet, vilket innebär att inflationspressen är påväg att avta. Veckans ISM Non-Mfg och NFP-jobb blir viktiga indikationer att följa. Mycket av det vi ser, särskilt i tillverkningssektorn driver inte ekonomin framåt.
OMXS30 – Daily graf

Utbrott har skett från vår tidigare marknadsanalys och priset är nu i en expansionsfas. Samma regel gäller här, köp vid återtest. Efter en kraftigt överköpt nivå kommer priset troligen att inleda en rekylfas – kanske hela vägen ned till 2650, där nya köp kan tas.
Trenden är stark och fortsatt positiv.
Tillgång: OMXS30
Chart:
Köp på rekyl
1-6 månader:
Köp
S&P500 – Daily graf

Det falska utbrottet på ovansidan spelade ut sig väl och det ser mer och mer ut som en otrevlig toppformation. Indexen står och väger vid viktiga stödområden, om dessa bryts så går vi därmed in i en bear-market. Det är nu utbrottshandel som gäller och sälj kan även tas vid motståndsnivåer (markerade på bilden).
Skulle priset ta sig tillbaka till högre högsta nivåer, så är det bara att vända på klacken och initiera nya köp. Nasdaq följer liknande struktur som S&P500.
Tillgång:
S&P500
Chart:
Sälj på rekyl
1-6 månader:
Behåll köpta, alternativt ta vinst.
Olja WTI – Daily graf

Priset på råolja rör sig i sidledes med svaghet i en större konsolidering och sålänge denna struktur är aktuell kan vi handla zon till zon tills mönstret bryts.
Vi ser aktuell svaghet inuti denna konsolidering där vi markerat ut 3 test på motståndsområdet (under ifrån) och 1-2 test på stöd (ovan ifrån). Säljare håller nere priset och det finns inte tillräckligt med köpare att lyfta kursen ytterligare.
Skulle priset bryta ned under röd nivå så är fallhöjden väldigt stor på nedsidan. Där ska man inte vara kaxig och fånga "fallande knivar".
Tillgång:
Olja WTI
Chart:
Sälj på motstånd
1-6 månader:
Neutral, alternativ sälj vid utbrott.
Guld – Daily graf

Guldet trendar på i en större stigande kanal och första rekyl har inletts. Vi har fått 1 test av supplyzonen och sedan föll priset kraftigt ihop med många andra tillgångar och marknader.
Nu är första target på nedsidan utbrottszonen och kanalbotten, där kan vi åter kliva på guldtrenden för en swingposition. Skulle röda markeringen passeras så kan vi räkna med en bearmarket för guldet framöver.
Sälj vid återtest av supply-zon, alternativt köp vid större rekyl (gröna linjen)
Tillgång:
Guld
Chart:
Sälj på motstånd, alternativ köp vid större rekyl
1-6 månader:
Behåll köpta positioner
Bitcoin – Daily graf

Rejält svag efter utbrott ur range och respekterat större kanaltak. priset står nu och slår mellan två viktiga nivåer på dailygraf. Säljarna är nu i kontroll eftersom tidigare stöd blir nu motstånd som respekteras. Tittar vi på weekly grafen från föregående update så ser det onekligen svagt ut och fallhöjden relativt stor. Potentialen finns att bitcoin når hela vägen ned till 50k.
Priset behöver nu asap ta sig tillbaka till rangen för lite mer positivt, men det ser svagt ut. Sälj kan initieras efter återtest.
Tillgång:
Bitcoin
Chart:
Sälj på rekyl, alternativ ta vinst.
1-6 månader:
Sälj
Ethereum – Weekly graf

Likt Bitcoin är Ethereum också svag, men priset är dock nere vid sitt större respekterade stödområde. Det finns potential för studs upp till $2500 i första hand om nivån håller. Skulle priset bryta $2000 (kraftig röd stapel som stänger under) så är det bara och stoppa och invänta bättre läge.
Tittar vi på grafen så ser det även intressant ut då priset är nere vid sin större kanalbotten som respekterats flertalet gånger. Man ska ha med sig att till ovan på vänster sida har vi rejäla excesser, alltså spikar ovanför kanaltak, så det finns chans att priset gör en likadan rörelse på nedsidan.
Ethereums uppdatering som ska ske nu under mars månad kan ge ytterligare fart på tillgången.
Tillgång:
Ethereum
Chart:
Köp på stödområde
1-6 månader:
Neutral
USD/SEK – Weekly graf

Trevlig range att handla i på längre tidsupplösning. Priset har nu tagit sig ned till sitt första större stödområde på veckografen efter tidigare rekyl ned från range-taket. Vi har möjlighet att köpa och sälja innuti denna range tills situationen förändras. Utbrott upp/ned indikerar köp/säljläge för swingposition.
För stunden är det ett neutralt läge för US-dollar mot SEK.
Tillgång:
USD/SEK
Chart:
Neutral position
1-6 månader:
Sälj
Ansvarsfriskrivning
Total trading frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt förlust som grundar sig på användandet av information från Total tradings webbplats eller nyhetsbrev. Informationen på Total trading och "totaltrading update" tar inte hänsyn till någon specifik mottagares särskilda investeringsmål, ekonomiska situation eller behov. Informationen är inte att betrakta som en personlig rekommendation eller ett investeringsråd. Varje investeringsbeslut fattas självständigt av användaren och på dennes eget ansvar. Investeringar i finansiella instrument är förknippade med risk och en investering kan både öka och minska i värde eller komma att bli värdelös. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Kom ihåg att handel med finansiella instrument innebär en risk. Strategier och investeringar som visas här kan fluktuera i pris eller värde och du som investerare kan få tillbaka mindre än investerat belopp. Detta material ska endast ses som informationssyfte och är INTE investeringsrådgivning.
Comments